Nylig uttalte en representant for ett av regjeringspartiene at vi bør la afrikanske flyktninger drukne i Middelhavet. Hensikten var at dødsfallene skulle være til skrekk og advarsel for andre afrikanere som vurderer å flykte fra kontinentet sitt. Min oppfatning er at han foreslår å utnytte dynamikken som ligger i terror-filosofien. Hvis vi utnytter terrorens dynamikk for å fremme våre formål, er vi blitt en terror-organisasjon.

Av

Vi hadde for få år siden en alvorlig terror-handling på norsk jord. Massakren på Utøya. Mitt inntrykk er at hovedmotivasjonen til terroristen var å bremse islamiseringen av Norge. Dette er nesten det eneste tilfellet der norske medier har imponert meg. Det var tilsynelatende ingen som i en tidlig fase av tragedien, gav muslimene skylda.  Mange mener at islamifisering ville ødelagt Norge. De overser en viktig detalj. Vi klarer å ødelegge landet enda mer grundig, hvis vi gir oss muslim-hatet i vold. En aktuell sak nå er Myanmar. Der har muslim-hatet fått tragiske konsekvenser. Man prøver seg på å stemple muslimene som terrorister. Ifølge en nyhetssending på NRK i dag morges, er det fæle tilstander for mange barn i Myanmar. Situasjonen skriker etter innsats fra Redd Barna.

Jeg foreslår en kjempedugnad fra norske kristne. Vis godhet og vennlighet mot våre muslimer. Omtal dem positivt der det er mulig. En jøde gikk foran med et godt eksempel.  Ervin Kohn foreslo i sommer at det etableres en muslimsk veiviser- tjeneste etter mønster av samiske veivisere. Oslo kommune vurderer i disse dager et vedtak som truer de positive verdiene i samfunnet vårt. Boykott av israelske varer kunne bli en belastning for relasjonen mellom våre jøder og resten av nasjonen.

Vi bør fortsatt søke å grunne nasjonen på kristne verdier Ikke la terrorens logikk bli førende! Terrorens logikk skinte i sin tid gjennom i et utsagn av daværende britiske statsminister: Margaret Thatcher. Hun var redd for konsekvensene av fullstendig atomnedrustning. « ved rent konvensjonell krigføring, vinner den som først skaffer seg atomvåpen.». En logisk konsekvens av tankeføringen er at den som først blir lei av å få storbyer utslettet, taper. I en slik setting fungerer atomvåpen som ren terror. Det er utillatelig naivt å tro at man skal klare å holde en atomkrig innen fornuftige rammer.

Krigshandlinger fører kronisk inn i uforutsigbare situasjoner. Da de ville ta rotta på oberst Gadaffi,virket det som alle fornuftige folk var enige om å bombe ham fra makta. Dette har gitt oss et tragisk ødelagt Libya. Vi må for all del unngå væpnet konflikt med Russland. Hvis en million russiske flyktninger strømmende over grensene våre, er det ultimate skrekk-scenario, bør vi leve i fred med vår nabo.

politikk
E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig