Kristne jøder må ha en rett til å være en del av Israel

Av

I innlegget med den noe provoserende tittelen: ‘Vi ønsker ikke fremmed tro i vår helligdom’, setter Melchior seg til doms over kristne jøder i Israel. I følge Melchior har jøder som har kommet til tro på Jesus, konvertert ut av det jødiske fellesskapet. Lederen for Bibelselskapet i Israel beskriver sin jødiske bakgrunn på følgende måte: «Min far kom fra Polen etter krigen, han hadde overlevd holocaust, og kom til Israel» (Bibelgaven 4|19). Også hans mor var jøde i fra Iran.

En kristen nordmann som konverterer til islam, går ut av det kristne felleskapet, men han slutter ikke å være norsk av den grunn.

I Melchior begrunnelse henviser han til Makkabeernes kamp mot helleniseringen. Men Melchior kjenner sikkert til at de første kristne var jøder, og at den kristne kirkens første menighet ble dannet i Jerusalem for snart 2000 år siden. Kristendommen er ingen fremmed tro i Jerusalem.

Skal det være troverdighet i det Melchior sier om tillit mellom jøder og kristne, så må det også innebære å akseptere at kristne jøder har rett til å leve i Israel som del av den jødiske befolkning.

livssyn
E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig