Vi står ovenfor mange utfordringer i forbindelse med Covid-19Mange land har i tillegg til hardt prøvd økonomi også en større utfordring med å tilby sikkerhet til flyktninger, og da spesielt de enslige, småbarn og deres familier.Industri- og næringspartiet ønsker å benytte vår bistand mer effektiv, og prøve å gjøre flere grep i samme handling.

Av

I disse dager står de forskjellige flyktningleirer ovenfor ekstreme utfordringer, spesielt i nyhetsbildet er Moria leiren hentet frem. I Moria leiren er det i dag ca 20.000 personer, store og små, lokalisert på et lite område tiltenkt å være en leir for ca 3000 mennesker.

Industri- og næringspartiet (INP), som ble stiftet på Rjukan 29.02.20, ser med stor bekymring på den humanitære utviklingen i alle internasjonale flyktningleirer. I disse dager hvor alle blir oppfordret til å holde avstand og prøve å isolere seg, blir da flyktninger tvunget sammen på små områder. Smittevern og beskyttelse er for dem en stor daglig utfordring, landene som er belasta med stor flyktning tilstrømming har ekstreme utfordringer med å tilby beskyttelse og vern av utsatte grupper.

Hellas som er hentet frem i nasjonale media, er et land med store økonomiske utfordringer og er presset til bristepunktet. Det er behov for akutte løsninger som kan skje fort, og da er det viktig å se etter alternative løsninger.

INP mener vi har et internasjonalt ansvar, som nasjon, å finne løsninger spesielt for disse sårbare personene som er internert i påvente av avgjørelsen av deres fremtid. Å finne løsninger som kan avhjelpe og løse problemer er viktig for oss. I den forbindelse så ønsker vi å se på hvordan man kan hjelpe flest mulig, og da er det ofte den raskeste og beste løsningen å hjelpe lokalt hvor man har problemer.

I den aktuelle problemstillingen, har vi jo andre alternativ enn å hente opp et fåtall av dem som trenger hjelp, hjem til Norge. Hellas har mange hundretusen ledige hotellrom og svære gode fasiliteter i tilknytting til dem. Alle disse er nå lagt brakk, som følge av Pandemien Covid-19.

INP sitt forslag på å løse den aktuelle problematikken er ganske enkelt å leie hoteller. Disse vil i den nærmeste fremtid ligge øde, arbeidsplasser står i fare for å forsvinne i Hellas og økonomisk krise banker nok en gang på døren. Hvorfor kan vi ikke som en løsnings orientert nasjon, tenke nye tanker og på denne måten bidra med en 2 i 1 løsning.

Vi kan avhjelpe den akutte krisen for flere lokalt i Moria-leiren og i det greske samfunnet. I stedet for å hente hjem 200-300 familieløse barn/ungdommer, eller 1000 for den saks skyld til en høy prislapp, så kan vi gå inn i forhandlinger med hoteller som har vært nødt til å stenge ned. Disse vil kunne tilby et romslig og sikkert tilbud til mange 1000 for samme prislappen vi bruker på å hente hjem til Norge noen hundre barn/ungdommer eller småbarnsfamilier.

Det vil være en vinn-vinn situasjon slik INP ser det, vi sørger for lokaløkonomi i et ellers hardt belastet samfunn, og vi kan bidra til å hjelpe flere enkelt skjebner nå når det haster mest. Det finnes alltid løsninger, det er ikke alltid vi er nødt til å løse de på tradisjonelt vis. Å bistå dem som har minst og som er i humanitære kriser skal være viktig for Norge, men det er ikke alltid nødvendigvis det beste å hente hjem. Vi kan finne gode løsninger og hjelpe flere ved å se på tiltak som kan igangsettes i de regionene som er belastet, dette er utgangspunktet for INP sin bistandshjelp.

politikk
E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig