Krevende tider, krever ett sterkt samfunn., som igjen er preget av sterke fellesskap. Vi trenger hverandre, og vi trenger våre respektive fellesskap. Ett samfunn der vi får være oss selv fullt ut. Ett samfunn som ser vedkommende, og de tiltrengte behov personen har. Så trenger vi fellesskap der vi får være hele mennesker! Ett sted med plass til både tanker, drømmer å ønsker. Ja stedet for smil, tårer å latter. Jo mer vi omgis av varme ord, og utstrakte hender, dess mere vokser tryggheten og selvrespekten hos den enkelte av oss. Dette å stoppe for å spørre hvordan har man det? Dette å gi av seg selv, og sin tid. Formidle godhet gjennom ord og praktisk handling, gjør oss som samfunn og fellesskap aldri fattige.

Av

TANKER I EN SPESIELL TID

Alle opplever vi at tankene våre rett som det er, legger av sted på egen hånd. I ett nu kan de være ett helt annet sted, en det resten av legemet befinner seg. 
Vi har nettopp feiret påske. For mange ble påsken 2020 ganske så annerledes sett i forhold til tidligere. 
Høytider er intet unntak for tankene til å legge ut på små svippturer. Garantert ble det noen ekstra svippturer denne påsken? 
Inneværende høytid ble nemlig ikke helt som mange hadde ønsket seg.Tradisjoner den enkelte av oss gjennom mange år hadde opprettholdt, måtte i år legges til side. 
Men vi kan trøste oss med det, at der kommer garantert nye muligheter for påskeutfart. Høytider der vi igjen kan legge ut på den etterlengtede turen vi i år måtte skrinlegge. 
Nå er på alle måter påskehøytiden plassen for tankens mystikk. Høytiden består av dager som gir god grunn til utallige refleksjoner. 
Mens noe legger hovedvekt på de mange fridager som påsken gir oss, er der mange som i tillegg til de mange fridager, også bruker dagene til å reflektere over påske budskapet innhold. Både ut i fra ett historisk, men og ett tros-perspektiv. 
Mange har opplevd at bakom påskens historikk og mystikk finnes ett under, som igjen skaper en tro som bærer. Ikke bare gjennom høytiden, men faktisk året gjennom.

DET STERKE SAMHOLD
Spesielle tider, krever spesielt sterke samhold og fellesskap. Vi trenger hverandre, og vi trenger våre respektive fellesskap. Ett samfunn der vi får være oss selv fullt ut. 
Ett samfunn som ser vedkommende person, og de tiltrengte behov personen har.
Midt i samfunnet trenger vi fellesskap der vi får være hele mennesker! Ett sted med plass til både tanker, drømmer å ønsker. Jo mer vi omgis av varme ord, og  utstrakte hender, jo mere vokser tryggheten og selvrespekten hos den enkelte av oss. 
Dette å stoppe for å spørre hvordan har du det? 
Dette å gi av seg selv, og sin tid. Formidle godhet gjennom ord og praktisk handling, gjør oss som samfunn og fellesskap aldri fattige. 
Rundt om i vårt land finnes der kristne menigheter som nettopp gjennom å arrangere "Godhetsuke" tilbyr praktisk hjelp til mennesker rundt om. Gjennom slike  tiltak, tar man skrittet fra tanke over på handling. Året gjennom trenger vi slik GODHETSUKER, GODHETSWEEKENDER som er fylt opp positive handlinger. 
MUSIKALSKE GODBITER
I 1965 så dansebandet Gluntan fra Trondheim dagens lys.
Noen år senere, nærmere bestemt i 1969 utgav Gluntan  musikkalbumet "La oss leve for hverandre". Albumets slager som forøvrig ble en stor heat, som levert i beste velgående. 
Følgende står å lese på Gluntans hjemmeside.
Selv om Gluntan har passert sine 50 hviler dem ikke på sine  laurbær. Når Gluntan går på scenen i dag, er dette som en musikalsk reise gjennom 50 år. De gode Gluntan-slagerne som alle kjenner så godt, er selvsagt fortsatt med" 
"La oss leve for hverandre, og ta vare på det tid vi har. Livet selv kan gi det rette svar, er utvilsomt nå som dengang, en av Gluntan sine store slagere og varemerker" 
Dette korte refrenget har i seg den sterke fellesskapstanken som handler om å leve for og med hverandre. Ett innhold som overhodet ikke har utgått på dato, snarere gjelder ett slikt motto mere en noen gang. 
Videre handler dette samholdet ikke bare om å leve for og med, men og ta vare på alt rundt oss, ja livets mangfold. 
Å ta vare på, handler i sum om å spille på lag med alt av livets og hjertets mange strenger. Vi kan si og mene så mye, om så mangt, men dersom hjertet ikke er med, vel da blir det ofte bare ord som forsvinner blant sandkorna. 
Hva angår dette å vise holdninger ovenfor vår neste, har vi mye å lære av snekkersønnen fra Nasareth. Han viste sympati og empati. Han møtte ingen med sleivete kommentarer, men opptrådte saklig og respektfullt. Som mennesker uansett tros-tradisjon, har vi mye å lære av mesteren i dette å omgås vår neste.  

MENNESKET, Å HÅPETS MELODIER
Skribenten hadde skjærtorsdag nettopp smakt på de første dråper av nytraktet kaffe, da ett par låter fra to av Norges band og deres artister dukket opp i tankene. 
Første låt ute var Håp, med bandet De-Derre og  deres vokalist/forfatter Jon Nesbø. 
Neste låt var "ett menneske".
En låt som ble skrevet av vår alles kjære og nylig avdøde Jan Theigen. En låt han skrev som en hyllest til deres datter Sara som nettopp var blitt født. 

HÅP I USIKRE TIDER
I en tid preget av stor usikkerhet, trenger vi å minne hverandre på HÅPET, ett håp som faktisk ruver over hvert minste støvkorn av usikkerhet i vår tid. 
Ikke bare ruver håpet over hvert eneste støvkorn av usikkerhet. Det ruver over, ja omslutter og formidler verdens beste nyheter til selve skapningen, altså selve mennesket. 

Som flere alt har sagt, det vil blir bra igjen. Men veien dit vil kreve noe av oss alle. Men en dag vil vi våkne opp til den dagen, som vi i dag drømmer så inderlig om. 
Når håpets dag omsider er innen rekkevidde, kan vi omsider sette oss godt til rette på en fortaus restaurant med noe godt i glasset. Da kan vi omsider leve med full frihet over våre liv. Vi kan fremdeles tenke, håpe og drømme, men på en helt annen måte en hva vi gjør i dag. 

Livets sterkeste våpen - har alltid, å kommer alltid til å være tro håp, og kjærlighet. Tre sterke nøkler som hver seg  og i fellesskap kan utrette små og store mirakler. Dette håpet har vi alltid på vår side!

De beste ønsker for helgen til den enkelte

Signphotolife © Dagfinn Torp 
Forfatter Forynner Coaching 
kirke
E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig