Hvorfor har ingen lesere kommentert dette alvorlige innlegget, som har ligget på verdidebatt siden 18. mai? Seriøse forskere er redd for at stråling fra 5G-nettet kan ødelegge det biologiske livet på jorda, og gi oss mennesker alvorlige helseskader – på sikt! Er 5G-nettets mulige skadevirkninger en ikke-sak? Dette bør få like stort engasjement som klima-spørsmålet. Vår landsdekkende media-kanal; Vårt Land, anerkjent på verdier i vårt samfunn, må vurdere om denne saken er verdt deres prioritering og granskning? Utfordringen går til sjefredaktøren i VL .

Av

Jeg leste en artikkel i 2019 om strålings-skadene, som de ulike trådløse nettene forårsaker på insekter og ulike dyr – og på sikt for oss mennesker. Dette gikk på 3G- og 4G-mobilnett, trådløse rutere og andre trådløse «dingser». Det er alarmerende at 5G-nettet er 10 – 100 ganger sterkere enn 4G, hvor det er kun 100 – 200 m mellom hver antennemast.  I London city anslås behovet til 42 tusen antennemaster, like mange som 4G-nettet i hele England. Det samlede målet til utbyggerne er å dekke hele kloden med 5G-nettet, også vha. 10 tusenvis med lavt-gående satellitter.

For meg var dette helt ukjent – og sjokkerende.

I 2020 leste jeg et 10-siders bredt intervju om stråling og 5G-nettet, med Ragna Heffermehl, som gjorde meg forskrekket og opprørt.  Hvorfor var ikke dette formidlet gjennom media?

Jeg fikk en times samtale med Ragna H, hvor hun utfylte 10-siders intervjuet.  Hun sitter på et vell av seriøs forskning.  Hun imponerte meg med sine omfattende kunnskaper, som hun har dokumentasjon på.  Hvorfor er ikke dette kjent i offentligheten?  Hun fortalte om hvordan hun på heltid, gjennom 2 år hadde sendt mange innlegg til flere riksdekkende medier, uten at det ble noen media-sak.
Hvorfor?

En historie som satt seg fast i meg, var at en strålings-forsker la en fungerende mobiltelefon i en maurtue. Etter kort tid var maurene borte!

Ragna H har mottatt mange bekymringer fra barn og foreldre om stråling, fordi de ikke får andre svar fra skoler eller kommuner, annet enn å bli henvist til Statens strålevern. Statens strålevern viser til at kun stråling som varmer opp biologisk vev, er farlig.  Men stråling fra de trådløse nettene varmer ikke opp vev (termisk effekt)! Oppvarming av vev er skadelig, og forskningen her tas alvorlig. Men forskning på ikke-termiske effekter tas ikke alvorlig. De bagatelliseres!

Hun sendte et brev til Statens strålevern, med henvisning til mye av den forskningen hun satt på.  Men hun fikk ingen seriøse svar, kun meninger!

Folkets strålevern (www.folkets-strålevern.no)  er en motvekt til Statens strålevern.  Her finnes mye utfyllende info som støtter Ragna H's dokumentasjon.

Jeg fikk en ny samtale med Ragna H, og jeg spurte hvor godt hun kjente Folkets strålevern? Da bekreftet hun til fulle at dette er en ikke-sak i offentligheten.

Hun forteller;
Folkets strålevern har prøvd å få inn annonser i de riksdekkende avisene. De blir avvist? Kun 3 aviser har tatt inn annonsen. Hun viser til en kommentar fra Marit Øimoen, (kommunikasjonssjef i Humanetisk Forbund), om denne annonsen på kampanje.com. Hun sier at det Folkets strålevern står for er; «En av våre mest utbredte konspirasjons-teorier», og hun argumenterer for at ansvarlige redaktører skal si nei til denne typen annonser, hvilket de fleste har gjort.  Er dette forklaringen på at dette er en ikke-sak i media?

De ulike land har fastsatt ulike strålegrenser.  Russland er et av de land med lav strålegrense, mens USA og Skandinavia har 100 ganger høyere strålegrense. Dette åpner for 5G-nettet, som da kan bli langt mer truende for det biologiske liv – inkludert oss mennesker.

Det er land, byer og kommuner som avviser 5G-netttet.
Slovenia har reservert seg, slik Bruxelles, EU-hovedstaden, avviser 5G-nettet.  Videre har rundt 400 kommuner i Italia har gjort det samme, også kommuner i England, Sveits og i Spania.

Forskere på strålingsskader tror ikke det er mulig å stoppe utbyggingen av 5G-nettet, fordi de økonomiske interessene er formidable. I tillegg regnes dette å være et viktig hjelpemiddel i forsvars-sammenheng. Hvem kan bekjempe pengemakt og militærmakt?

Dette skremmende spørsmålet om 5G-nettet og stråling, minner meg om tobakksindustrien i USA, som nektet for at tobakk hadde nevneverdige helseskader.  Det til tross for at de også tilsatte stoffer som gjorde folk mer avhengige av tobakk. Saken endte opp med at tobakksindustrien måtte betale enorme erstatninger for de dokumenterte skadene.

Hvis det da viser seg at forskerne på strålingsfarene får rett, har det liten mening å tilby erstatninger, når 5G-nettet er bygget ut over hele, vår verden!

Jeg utfordrer sjefsredaktør Bore, til å vurdere om Marit Øimoen har rett i at den forskning som Folkets strålevern og Ranga Heffermehl bygger på, fortjener betegnelsen; konspirasjons-teorier?

Det jeg finner på nettet om denne saken er stort henvisninger og meninger, som kun skraper på overflaten.

Ragna Heffermehl fortjener at noen dyktige journalister i Vårt Land sjekker hennes henvisninger og dokumentasjon.

Uansett trenger vi lesere god informasjon om hva 5G-nettet kan og skal brukes til (også overvåking?), og muligheten for skade på alt biologisk liv, inkludert oss mennesker.

Vennlig hilsen
Stein Dyre Berge, cand real, Heggedal, sdb@crust.no 

klima-og-miljo
E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig