Er en dåp gyldig uten at dåpskandidaten har gitt sitt samtykke? «Og som de drog frem på veien, kom de til et sted hvor det var vann, og hoffmannen sa: Se, her er vann; hvad er til hinder for at jeg blir døpt?»‭‭Apostlenes gjerninger‬ ‭8:36‬ ‭

Av

Man melder seg ikke inn i et trossamfunn ved en dåp.

Hoffmannen hørte evangeliet, omvendte seg og bekjente sin tro av hele sitt hjerte før de gikk ned i vannet og Filip døpte ham.  Og evangeliet kom til Etiopia!  (Heldigvis helt uten trossamfunn som bare splitter!)

Frelsen ligger i evangeliet.  Dåpshandlingen er en bekjennelse av troen og en begravelse med Kristus og oppreising til nytt liv.

Dåp i seg selv, vannet og handlingen frelser ikke uten omvendelse og bekjennelse.

Om Filadelfiakirken i Oslo anerkjenner Luthersk sakrament-dåp vet de ikke om det nye medlemmet «har Guds Ånd».  De aller fleste barne-døpte tror ikke og bekjenner ikke Jesus som Herre.  Dåpen er ikke sakrament.

Gud bryr seg neppe om medlems-bøker i trossamfunn heller.

Vintreet Jesus har grener, disipler som kaller seg Jesu Venner.  Deres navn er skrevet i Livets Bok hos Gud - ikke med blekk på papir her.

I dåpen blir syndelegemet tilintetgjort.

«Eller vet I ikke at alle vi som blev døpt til Kristus Jesus, blev døpt til hans død?

da vi jo vet dette at vårt gamle menneske blev korsfestet med ham forat synde-legemet skulde bli til intet, så vi ikke mere skal tjene synden;»
‭‭Romerne‬ ‭6:3, 6‬ ‭

Når Bibelen er så klar og entydig - tro det som er skrevet!

kirke
E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig