Den 30.juni skrev jeg en artkkel på verdidebatt.no med tittelen Høyre er ugjenkjennelig. Det dreide seg om at Høyre har forlatt sin tidligere verdikonservative profil. Den aktuelle saken var at statsråd Nikolai Astrup vil fremme forslag om å endre flaggloven for å imøtekomme ønske fra pride-bevegelsen om å få lov til offentlig flagging med homoflagget uten forpliktelse til arrangement i kommunal regi. Det førte til et innlegg fra ham i avisen Vårt Land 2. juli. Tilsvaret mitt sto i avisen 16. juli, og gjengis nedenfor.

Av

Nikolai Astrup gjør i Vårt land 2. juli et forgjeves forsøk på å imøtegå min utfordring til Høyre som ugjenkjennelig som verdikonservativt parti. Han sier jeg bommer på to punkter, nemlig at det er dumskap å delta i Pride-parader, og at homoflagg på kommunenes offentlige flaggstenger er kontroversielt. Bommer jeg her? Neppe!

Menneskerettighet:

Jeg redegjorde for hvilke verdier som ligger til grunn for paradene. Det er utelukkende seksuelt mangfold som er budskapet. Han sier at Pride-bevegelsen har jobbet for ”grunnleggende menneskerettigheter.” Er salg og kjøp av sex., samt polygami, en menneskerettighet? Er planlagt farløshet betalt av staten, eller valg av kjønn uavhengig av biologi også en menneskerettighet? Er et seksualetisk normløst samfunn, og motarbeidelse av kjernefamilien, en menneskerett? Dette er bare noe av det Pride-paradene står for. Synes han at det er klokt å støtte disse verdiene? Hvis det ikke er klokt og fornuftig så er vel adjektivet dumt ganske dekkende?

Jeg ror ikke Astrup personlig står for disse synspunktene. Det er foreningen FRI, arrangør av Pride-paradene, som står bak disse kravene til samfunnsomveltning. Problemet er at han heier på Pride, og at han dermed medvirker til at den nevnte normoppløsningen får bredere aksept i samfunnet. Ser han ikke det som et problem?

Flagging:

Hans forslag om å endre flaggloven for å gi kommunene anledning til offentlig flagging med homoflagget uten samtidig arrangement, er med på å fremme normoppløsningen. Hans alibi er at det betyr å markere noe som har allmenn interesse, men i praksis er det for å imøtekomme et ønske fra FRI. Hans forslag blir i praksis å gi følgende oppfordring til kommunene;             Gjør normoppløsningen til en fest!

Foreningen FRI er en bitte liten forening med ca. 3 300 medlemmer på landsbasis, men med ufattelig stor innflytelse på venstresidens politikere, At Høyre er komfortabel med å være med i dette selskapet er for meg uforståelig.

Kontroversielt:

Selvsagt er dette kontroversielt, selv om det dessverre ikke lenger er det i Høyre. Hvis det ikke hadde vært det, så hadde ikke mitt innlegg blitt skrevet. Er det noe vi bør hegne om så er det respekten for offentlig flaggheising og det norske flagget. Hans forslag vil etter min mening bety misbruk av kommunale flaggstenger. Det bør ikke statsråden tillates å tulle med, uansett hvor moteriktig han ønsker å være.

Jeg merker meg at han ikke har en eneste substansiell imøtegåelse av det jeg skrev.

politikk
E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig