Lovforslaget om ny flagglov er nå ute på høring. Det er fremmet av regjeringen ved statsråd Nikolai Astrup. Det påstås å være begrunnet med behov for modernisering, men for meg ser det ut som manglende respekt for det norske flagget.

Av

Jeg synes det er en god leveregel at man ikke skal reparere på ting som er i orden. Vår flagglov er i orden slik som den er. Nå bør regjeringen Solberg slutte å tukle mer med våre grunnleggende verdier og symboler. Den har ødelagt for mye allerede når det gjelder samlivsetikk, barnemarked og kjønnsskifte for 6-åringer og oppover, for å nevne noe.

La oss hegne om respekten for det norske flagget.

Rekk opp hånda de som tror at det er andre grunner enn å imøtekomme Pride-bevegelsens ønske om å få sitt flagg på kommunale flaggstenger. Begrunnelsen pakkes inn i et fikenblad, nemlig andre flagg på merkedager som har allmenn interesse. Hvem skal avgjøre hva det betyr i praksis? Det er et fullstendig meningsløst og ubrukbart argument for alle andre enn Pride-bevegelsen.

Nå vil altså regjeringen endre loven for å tillate at regnbueflagget, selve symbolet på nedbryting av kjernefamilien og  seksualmoralen i samfunnet, skal få fri adgang til kommunale flaggstenger.

Jeg ser at Kristiansands Ap-ordfører Oddvar Skisland skryter av at han har heist dette flagget ulovlig. Han sier: ” Vi er en av veldig mange kommuner som har valgt å heise regnbueflagget og ikke bry oss om å følge loven.” Akkurat, slik har det blitt i Norge. Hvorfor skal man bry seg om loven? Toppolitikere sier altså rett ut at det er greit å bryte loven, og oppfordrer egentlig til anarki. Hvilke andre lover er det greit å bryte? Eller er det bare lover som bremser Pride-ideologien som kan brytes offentlig uten konsekvenser?

Er Krf komfortabel med denne lovendringen? Jeg håper ikke det. Derfor forventer jeg at alle statsrådene fra Krf setter foten ned. Det minste de bør gjøre er å ta samlet dissens i regjeringen.

Reidar Holtet

politikk
E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig