Vårt Lands leiarskribent sluker rått NTB sin versjon av ein rapport om korleis integreringa i arbeidslivet har gått for dei mange hundre tusen asylsøkjarane som kom til Tyskland i 2015.

Av

Vårt Land sin leiarartikkel kan ein lese her. Men det er ikkje noko som tyder på at redaktørane har studert særleg nøye sjølve originalartikkelen. Det har derimot Christian Skaug, som siterer følgjande frå rapporten utgitt av Tysklands institutt for arbeidsforsking:

"Utsagnet om at 49 prosent av flyktningene er i arbeid fem år etter å ha  kommet, bygger naturlig nok på de personene som allerede har vært i  Tyskland i fem år. På tidspunktet de ble spurt, var dette overveiende  flyktningene som kom i 2013."

Og vidare:

"Det er derfor sannsynlig at rundt halvparten av kohortene som kom i 2014 og 2015, vil være i jobb fem år etter flytting."

Han kommenterer:

"Det forutsettes med andre ord stilltiende at det ikke er noen grunn til å  tro at det kjempestore antallet mennesker som kom i 2015, kan ha hatt vanskeligere for å finne jobb enn det langt mindre antallet i 2013...

For å fremstille asylinvasjonen av Tyskland i 2015 som en  integreringssuksess er det altså nødvendig å ekstrapolere estimater  basert på noen tusen stikkprøver fra 2013, hvor man ikke har hatt  mulighet til å sjekke om respondentene har snakket sant, to år frem i  tid...

Påfallende er det også at «forskningen» ikke tar med at Tyskland har  over 200.000 asylsøkere de ikke får deportert, helst da fordi de mangler  reisedokumenter."

Heile artikkelen til Skaug kan lesast her. Eg kan nesten garantere at faktisk.no ikkje kjem til å faktasjekke NTB, VL eller andre media som har dette misvisande oppslaget. Eg trur heller ikkje Vårt Land vil gå i seg sjølv og beklage desinformasjonen, når sjølve namnet til avisa er ei blank lygn. "Alles Land" i dag, og "Allahs land" i morgon, hadde vore langt meir dekkjande.

kultursportmedia
E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig