Etter å ha lest boken til Bjørn Olav Jahr, "To historier, en sannhet" om Baneheiasaken, tenker jeg at hva pårørende og andre kristiansandere trenger, er mer og riktig informasjon, ikke enda mer demonisering og fryk for en person som det kan se ut som har blitt utsatt for en av norgeshistoriens verste justismord?

Av

Selv om ny etterforskning ikke er ferdig, så går det vel ha i tankene at Kristiansens telefonbruk i samme tidsrom som flere vitner har hørt eller sett noe omkring åstedet gir han alibi, da hans telefon ifølge Telenor ikke kan ha befunnet seg på åstedet i dette tidsrom. Vitner som forøvrig ikke var innkalt til å vitne i rettsakene, da hva de hadde oppservert ikke passet inn med etterforskernes antagelse.

Om dette stemmer, så har jo politi, og med det media og rettsmyndigheter skapt en uberettiget utrygghet både hos de pårørende og andre i regionen.

Tenk det, en jury fikk rettsbelæring med både manglende og feil informasjon, og ut ifra det skapte et faktum som fengslet en person inne halve livet.

Så dere lokalpolitikere, journalister og andre som kritiserer publisering av et brev... gå i dere selv, så dere ikke gjør dere skyldig i enda mer demonisering av en persjon og med det skaper enda mer frykt, nå som kanskje ny efterforskning fjerner den?

Altså frykten for Wiggo Kristiansen.

Dag Yri

hev-stemmen
E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig