Ekspresident Donald Trump har flyttet ut av Det hvite hus, men drømmer om å flytte tilbake dit i 2024. Det er ikke utenkelig at han kan komme til å gjøre det. I et intervju med Ron Kampeas i «Haredi Orthodox Magazine» den 19. juni 2021 forteller han hvordan det kan la seg gjøre

Av

Han vil rette oppmerksomheten i neste valgkamp mer mot amerikanske jøder, som sviktet ham i valgkampen i 2018: «Donald Trump says more American Jews should have voted for him». Valgdagsmålinger viste at Donald Trump hadde scoret bare mellom 21 og 30.5% av de jødiske stemmene. Selv om han innrømmet at et overveldende flertall av ortodokse jøder hadde stemt på ham, sier han i intervjuet at han har spurt seg selv hvorfor mer enn halvparten av amerikanske jøder ikke stemte på ham.

Han konkluderte med at «they don’t love Israel enough.” Han syntes at de Israel-relaterte vedtak som han gjennomførte som president burde ha ført til en større oppslutning om ham blant jødiske velgere. Deres frafall ved valget i 2018 var den største overraskelsen for Donald Trump i oppsummeringen av valgresultatet.

Han refererte til sine beslutninger om å anerkjenne Golan-høydene som del av Eretz Israel, og Jerusalem som Israels udelelige hovedstad, dit han i 2017 flyttet den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv. På toppen av det hele imøtekom han i 2018 statsminister Benjamin Netanyahus prioriterte ønske om å trekke USA fra atomavtalen med Iran. Ingen av disse beslutningene gjorde inntrykk på sekulære jøder.

Jødiske grupper i USA distanserte seg fra Donald Trump etter at han like før valgdagen sa at jødene var illojale mot Israel hvis de stemte på demokratene ved valget den 3. november 2018: «Det kostet ham dyrt.

Kanskje tapte han valget med sin anklage. Han sa i det samme intervjuet i «the Haredi Orthodox Magazine»: “I did the Heights, I did Jerusalem, and I did Iran — the Iran Deal was a disaster, right? And I also did many other things. Jewish people who live in the United States don’t love Israel enough. Does that make sense to you? It just seems strange to me.”

Vi kan være uenige i mye av det ekspresident Donald Trump sa i valgkampen i 2018, men på dette punkt om jødenes manglende lojalitet overfor den jødiske stat, kan vi gi ham rett: «Jewish people who live in the United States don’t love Israel enough». De er så hjernevasket av medienes svartmaling av Israel at de ikke har oppdaget at Israel er det eneste demokratiske land i Midtøsten.

Kristenfolket i Norge. anført av et samlet bispekollegium og ledelsen i Norges kristne råd, Mellomkirkelig råd og Lutherske verdensforbund, elsker heller ikke Israel nok: De syns landet bør boikottes p.g.a. «den ulovlige» okkupasjonen av de gudgitte bibelske landområder, Judea og Samaria! Det er litt av noen hyrder vi har!

Jødene i USA og de norske hyrdene er like forblindet i synet på det lille landet innerst i Middelhavet. «Ingen bør kaste stein som befinner seg i et glasshus». Norge befinner seg i et glasshus sammen med bispekollegiet og de andre kristenlederne.

politikk
E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig